انواع پروفیل سبک و سنگین در صنایع گوناگونی مانند راه سازی، ساختمان سازی، تولید درب و پنجره و موارد اینچنینی کاربرد دارند. حضور این محصولات در تمامی فضاها اجتناب ناپذیر است. تولید این محصولات به دو گروه عمده تقسیم می شوند، این دو گروه عبارت است از:
- گروه اول پروفیل های باز
- گروه دوم پروفیل های بسته.
نوع باز این محصولات شامل ناودانی، تیرآهن، نبشی، میلگرد، تسمه و غیره می باشند و نوع بسته آن ها شامل پروفیل های پی وی سی، قوطی، لوله، قوطی درب و پنجره و غیره می باشند. در حوزه پروفیل ها اصطلاحاتی مانند پروفیل سبک و سنگین بسیار متداول می باشد، در ادامه قصد داریم پروفیل سبک و سنگین را بیشتر معرفی کنیم. برای مشاهده و اطلاع از آخرین قیمت پروفیل در بازار می توانید به سایت آهن پخش مراجعه نمایید.
آهن پخش عرضه کننده انواع پروفیل ساختمانی از بهترین کارخانجات است. شما می توانید پروفیل اهواز، پروفیل اصفهان، پروفیل تهران و... را به قیمت روز خریداری کنید. در ادامه با انواع پروفیل و مصارف آن ها آشنا شوید و پروفیل مد نظر خود را خریداری کنید.
پروفیل سبک چیست
پروفیل های مختلفی در گروه ساختمانی و صنعتی وجود دارد، در حوزه ساختمانی از این محصولات برای ساخت درب و پنجره های آلومینیومی بهره گیری می کنند. پروفیل های سبک از ورق روغنی با روش نورد سرد ساخته می شوند، ضخامت این پروفیل ها ۱.۵ میلیمتر می باشد. نام دیگر پروفیل سبک پروفیل مبلی است و کاربرد بسیار فراوانی دارد.
موارد مصرف پروفیل سبک
مصارف پروفیل های سبک عبارت است از:
- استفاده در ساخت اگزوز
- استفاده در اتومبیل سازی
- استفاده در دوچرخه سازی
- استفاده در ساخت صندلی و مبلمان
- استفاده در ساخت لوازم خانگی.
پروفیل سنگین چیست
پروفیل ها در حوزه صنعتی برای تولید قطعات خودرو و مواردی مانند آن استفاده می شوند. در واقع این مختصر توضیحی درباره پروفیل سنگین بود. پروفایل سنگین برای دو حوزه ساخته می شود، این دو حوزه به شرح زیر است:
- حوزه صنعتی
- حوزه ساختمانی.
پروفیل های سنگین مقاطع مستطیل شکل و مربع شکلی می باشند و از ورق سیاه با ضخامت ۱.۵ میلیمتر به بالا ساخته می شوند و تنوع ابعادی زیادی دارند. فولاد اکسین خوزستان تولید کننده ورق سیاه است که برای تولید پروفیل سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد مصرف پروفیل سنگین
از مصارف گسترده پروفیل های سنگین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده در ساختمان ها به عنوان ستون و قوطی در پنجره
- استفاده در تولید شاسی ماشین آلات سنگین
- استفاده در تولید دستگاه های صنعتی.
در نظر داشته باشید که پروفیل های سنگین به دلیل قدرت و توانایی تحمل وزن بالا در حوزه هایی که به تحمل نیروی زیاد نیاز دارند مورد بهره برداری قرار می گیرند. با توضیحات ارائه شده به راحتی می توان تفاوت پروفیل سبک و سنگین را دریافت.
تفاوت پروفیل سبک و سنگین
همانطور که اشاره شد این دو محصول در چند پارامتر با یکدیگر فرق دارند که در ادامه آن ها را عنوان می کنیم:
- فرق اول: در نوع سبک این محصول بهره گیری کردن از ورق سرد روغنی می باشد، در حالی که در نوع سنگین آن از ورق سیاه بهره گیری می کنند.
- فرق دوم: در نوع سبک ضخامت زیر ۱.۵ میلیمتر است، در حالی که در نوع سنگین آن ضخامت بالاتر از ۱.۵ میلی متر می باشد.
- فرق سوم: نوع سنگین این محصول به لحاظ کاربردی توانایی تحمل نیروی زیادی را دارد اما نوع سبک آن مقاومت کمتری دارد.
- فرق چهارم: قیمت پروفیل سبک نسبت به پروفیل سنگین بیشتر است اما به دلیل این که واحد محاسباتی قیمت در این محصولات بر مبنای وزن صورت می گیرد، در نهایت پروفیل سنگین از قیمت بیشتری برخوردار می باشد. در واقع پروفیل سبک و سنگین با نگاهی اجمالی فرق های فاحشی با یکدیگر دارند.
مدل های مختلف پروفیل ساختمانی
پروفیل سبک و سنگین ساختمانی در سه نوع تولید می شود، این سه نوع عبارت است از:
- نوع اول: پروفیل ها روش نورد گرم که شمش فولادی ساخته می شوند و دارای شکل ظاهری شبیه به قوطی است.
- نوع دوم: پروفیل ها با روش فرم دهی ورق فولادی به وسیله ماشین خمکاری و همچنین پرس کاری ساخته می شوند و دارای شکل ظاهری ناودانی می باشند.
- نوع سوم: این پروفیل ها به صورت مرکب می باشند و بعد از متصل کردن چند نوعِ گرم و سرد به یکدیگر ساخته می شوند.
روش تولید پروفیل فولادی سبک و سنگین به صورت کلی شامل سه مرحله می شود، این سه مرحله به شرح زیر است:
- مرحله اول: متریال اولیه
- مرحله دوم: برش کلاف به شکل نوار
- مرحله سوم: ساخت لوله پروفیل.
امیدوارم که مطالب آورده شده در این مقاله در خصوص پروفیل سبک و سنگین و تفاوت های آن ها مورد قبول خوانندگان گرامی واقع شده باشد، البته در نظر داشته باشید که مقوله پروفیل سبک و سنگین و تفاوت های آن یک مقوله بسیار کامل و جامع می باشد و در این مقال نمی گنجد.