کاربرد ورق گالوانیزه چیست

 ورق‌های گالوانیزه کاربردهای زیادی دارند، بسیاری از لوازمی که ما از آن‌ها استفاده می‌کنیم چه در خانه چه محل کار و ... چه غیره از ورق‌های فولادی ساخته شده‌اند. ورق‌ گالوانیزه به دلیل نوع پوششی که روی آن به کار ررفته، می‌تواند در بسیاری از صنایع و کاربردهای روزمره، قابل استفاده باشد. در این مطلب می‌خواهیم در مورد کاربردهای ورق گالوانیزه صحبت کنیم پس تا پایان این مقاله با تیم محتوایی آهن پخش همراه باشید. 

کاربرد ورق گالوانیزه چیست

کاربرد ورق گالوانیزه

این نوع ورق‌ها، مقاومت خوبی در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارند و بیشتر از آن‌ها در مناطق مرطوب استفاده می‌شود. به عنوان مثال؛ در ساخت کابینت‌های آشپرخانه، کانال خنک کننده و همچنین کانال‌های تهویه‌ی هوا از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. از متداول‌ترین کاربرد ورق گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت بسیاری از مخازن (مخازن ساکن و مخازن متحرک)
  • ساخت سقف سالن‌های بزرگ مانند سوله‌های صنعتی
  • تولید تابلوهای برق شهری و صنعتی
  • ساخت پروفیل، لوله و بسیاری از محصولات فولادی گالوانیزه
  • تولید بسیاری از وسائل آشپزخانه مانند ماشین لباسشویی و یخچال

از این نوع ورق ها معمولا در حوزه مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده‌های زیادی می‌شود و همین موضوع باعث شده که ورق‌های گالوانیزه از گذشته تاکنون از محبوبیت بالایی برخوردار باشند. استفاده از ورق‌های گالوانیزه می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عمر طولانی: ورق‎های گالوانیزه دارای پوشش روی هستند و می‌توان از آن‌ها برای مدت زمان طولانی استفاده کرد؛ چرا که دیرتر دچار زنگ زدگی و خوردگی می‌شوند.

  • هزینه کم: استفاده از این نوع ورق گالوانیزه به دلیل نوع پوشش روی آن، از هزینه کمتری برخوردار است.

  • استفاده آسان: به راحتی می‌توان از این ورق‌ها استفاده کرد.

کاربرد ورق گالوانیزه

انواع ورق گالوانیزه

این نوع ورق‌ها به طور کلی با توجه به فرآیند تولید به دو نوع ورق گالوانیزه سرد و ورق گالوانیزه گرم دسته‌بندی می‌شوند:
ورق گالوانیزه گرم: ورق گالوانیزه گرم همان‌طور که از اسم آن مشخص است، با فرآیند گالوانیزاسیون گرم ساخته می‌شوند. به این صورت که ورق های فولادی در حمامی که با « روی» پوشیده شده است؛ قرار داده می‌شوند. این ورق‌ها در کوره تا 120 درجه سانتی‌ گراد حرارت می‌ببنند و به صورت یک نوار پیوسته روی بستر فولای، قرار می‌گیرند. دمایی که طی این فرآیند باید در نظر گرفته شود،450 درجه سانتی گراد و با سرعت 180 متر بر دقیقه، است. بعد از یک تایم مشخص، ورق‌ها به صورت عمودی از کوره خارج می‌شوند. در مراحل بعدی، باید ضخامت مورد نظر ورق گالوانیزه بررسی شود. در مراحل پایانی، به فولاد اجازه داده می‌شود تا سرد شود و پوشش روی سطح آن، حالت سفتی به خودش بگیرد.
ورق گالوانیزه سرد: ورق گالوانیزه سرد نیز از طریق فرآیند گالوانیزه الکتریکی تولید می‌شود. این فرآیند به این صورت است که پوشش روی بر روی ورق فولادی رسوب می‌شود. دمایی که در این فرآیند مد نظر است؛ به اندازه دمای گالوانیزه گرم نیست. به همین دلیل است که به این روش تولید، گالوانیزه سرد گفته می‌شود. پایین بودن این دما باعث می‌شود که ساختار ورق فولادی دچار تغییر نشود و یکنواختی را برای ورق گالوانیزه به همراه داشته باشد. یکی از مزایای این روش تولید این است که ضخامت پوشش را در این فرآیند به راحتی می‌توان کنترل کرد؛ این در حالی است که در گالوانیزه گرم برای ضخامت پوشش، معمولا محدودیت وجود دارد.

انواع ورق گالوانیزه

شرکت‌های مختلفی در زمینه تولید ورق گالوانیزه فعالیت دارند. از مهمترین این کارخانه‌ها می‌توان به فولاد مبارکه، تاراز شهرکرد، مجتمع هفت الماس، امیرکبیر کاشان و ... اشاره کرد. تمامی این کارخانه‌ها، ورق‌های فولادی باکیفیت تولید می‌کنند و به راحتی می‌توانید ورق گالوانیزه مورد نظر را از این شرکت‌های معتبر خریداری کنید. اگر بخواهیم این شرکت‌ها را از لحاظ قیمت بررسی کنیم باید بگوییم که ورق گالوانیزه کاشان در رتبه اول قرار دارد و حتی خیلی از افراد فعال در حوزه آهن آلات، این نوع ورق را به عنوان یک ورق پُرکاربرد و باکیفیت می‌شناسند.
شما همراهان گرامی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کاربرد ورق گالوانیزه با کارشناسان ما در آهن پخش تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره رایگان خریدی مطمئن داشته باشید.

به این مطلب امتیاز دهید
0 از 5 ( امتیاز)

سوالات متداول کاربرد ورق گالوانیزه چیست

چه مواردی در صنعت خودروسازی از ورق گالوانیزه استفاده می‌کنند؟

در صنعت خودروسازی، ورق گالوانیزه برای تولید بدنه خودروها، جعبه‌های دستگاه‌ها، قطعات داخلی و خارجی خودروها، تجهیزات جانبی مانند جعبه‌های باتری و لوله‌های انتقال سیالات استفاده می‌شود.

چرا ورق گالوانیزه در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

ورق گالوانیزه دارای یک لایه نازک از روی بر روی سطح آن است که به عنوان یک پوشش محافظ عمل می‌کند. این لایه روی به ورق فولادی اضافه می‌شود و از زنگ زدگی و خوردگی سطح ورق جلوگیری می‌کند، که به ویژه در شرایط جوی مرطوب و آبیاری مهم است. مقاومت در برابر شرایط جوی و عوامل محیطی، عمر طولانی و قابلیت انعطاف پذیری در شکل‌دهی نیز از عواملی است که موجب استفاده ورق گالوانیزه در ساختمان سازی است.

بیشترین کاربرد ورق گالوانیزه برای ساخت چه وسایلی است؟

ورق گالوانیزه بیشتر برای ساخت کابینت و قفسه آشپزخانه، بیلبوردها، تابلوهای تبلیغاتی، یخچال، تابلوهای راهنمایی، و شیروانی عالی است، همچنین ورق گالوانیزه برای ساخت تجهیزات مرتبط با دامداری، ساخت مخازن نفتی، تجهیزات لوله‌کشی و سازه‌های مرتبط با صنایع نفت و گاز، ساخت مخازن ذخیره مواد شیمیایی، انباشت‌ها و تجهیزات مرتبط با پالایشگاه‌ها، بدنه خودروها، جعبه‌های دستگاه‌ها، قطعات داخلی و خارجی خودروها و... است.