توسعه یعنی شهری با تندیس «شاطر رمضان»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

در نوروز ۱۳۹۳ در همین روزها بود که مسافرتی دو روزه به یکی از شهرستان‌های بالادست زاینده رود داشتم و در همان دو روز فرصت کردم که در گوشه‌ای از طبیعت بنشینم و مقاله «توسعه یعنی شهری با تندیس شاطر رمضان» را بنویسم.

امسال که دوباره برای یکی دو روز به همان منطقه آمده ام به یکباره خاطره سال ۹۳ زنده شد و تصمیم گرفتم آن مقاله را باز نشر کنم. مناسبت آن هم این که امروز روز پدر است و «شاطر رمضان» بر گردن بخش بزرگی از اهالی موسیقی کشور – بویژه مرحوم نعمت‌الله آغاسی ـ حق پدری دارد. در واقع مرحوم آغاسی از محفل سه‌شنبه‌های اهالی موسیقی در منزل شاطر رمضان و با حمایت خاص شاطر، به عالم موسیقی وارد شد و از محضر بزرگان موسیقی کشور بهره برد.

بنابراین تصمیم گرفتم تا این مقاله را بازنشر کنم، شاید زمینه‌ای شود تا مقامات شهری اصفهان تصمیم بگیرند خیابانی به نام این بزرگمرد کنند و باز شاید مقامات فرهنگی شهر تصمیم بگیرند چند هزار صفحه گرامافون و نوار‌های ضبط شده از موسیقی‌های دستگاهی و بداهه نوازی که در منزل شاطر با حضور بزرگان موسیقی ایران ضبط شده است و هزاران قطعه عکس از هنرمندان بزرگ کشور در نزدیک به یک قرن گذشته را با موافقت و نظارت خانواده آن مرحوم در موزه ای هنری و به شیوه ای فنی نگهداری کنند و نیز امکان دسترسی پژوهندگان هنر را به این گنجینه عظیم فراهم آورند.

محسن رنانی / ۱۱ فروردین ۱۳۹۷

به این مطلب امتیاز دهید
0 از 5 ( امتیاز)