ورق روغنی، ورقی است که طی فرآیند نورد سرد تولید می شود و نامگذاری آن به دلیل ظاهر درخشان و براق این ورق است. روغن کاری ورق پس از اتمام مراحل نورد آن انجام می گیرد تا بدین وسیله مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی بالا رود. ورق روغنی ظاهر یکدست و کیفیت بالایی دارد، از این رو در تولید محصولاتی که ورق در ظاهر آنها دیده می شود، انتخاب آنها نسبت به ورق سیاه در ارجحیت قرار دارد. در صورت نیاز به ساخت ورق گالوانیزه، متریال پایه مورد نیاز شما ورق روغنی می باشد.

ورق روغنی
از جمله کاربردهای ورق روغنی می توان به ساخت بدنه خودرو ، ساخت انواع لوازم خانگی، ساخت پانل و قفسه و همچنین استفاده در مصالح ساختمانی اشاره کرد. علت این تنوع کاربری به جز ظاهر متمایز آن، مقاومت ورق روغنی در مقابل آسیب های همچون خوردگی می باشد. ورق های روغنی به طور معمول در محدوده ضخامتی 0.3 الی 3 میلی متر و با عرض استاندارد 100 الی 125 میلی متر تولید می شوند. سه گروه بندی استاندارد برای این محصول وجود دارد:
- دسته 1.1830 میلی متری
- دسته 2.2440 میلی متری
- دسته 3.3050 میلی متری
دسته بندی دیگری نیز برای ورق های روغنی وجود دارد، و آن دسته بندی بر اساس نوع آلیاژ به کار رفته در تولید می باشد:
- دسته St12 با کشش معمولی
- دسته St13 با حالت نیمه کشش
- دسته St14 با کشش بالا
اگر برایتان جالب است که دلیل روغنکاری در طی فرآیند نورد سرد را بدانید، باید بگویم که فرآیند روغنکاری که همان افشانه کردن یک روان ساز روی ورق و فولادی و غلتک انجام می شود، دلایل و اهداف متعددی همچون: کاهش نیروی نورد، کاهش استهلاک غلتک، کاهش اصطکاک غلتک و ورق، تولید سطح صافتر، جلوگیری از زنگ زدن ورق و کاهش دمای غلتک را دنبال می کند. اندازه روغن و سرعت ورود آن به سیستم نورد باید بسیار دقیق و حساب شده باشد، زیرا میزان کم آن نمی تواند اهداف را پوشش دهد و میزان زیاد آن ممکن است باعث جدایی غلتک و ورق گردد و یکدست بودن فرآیند را مختل نماید.
قیمت روز ورق روغنی
قیمت ورق روغنی بسته به ویژگی ها و خصوصیات آن متفاوت است. تولید کننده ورق نیز در کیفیت و در نتیجه قیمت ورق روغنی تاثیر گذار است، یعنی قیمت ورق روغنی از یک تولید کننده به تولید کننده دیگر متفاوت است. از واحدهای صنعتی تولید کننده ورق روغنی می توان از فولاد مبارکه، مجموعه هفت الماس، فولاد غرب، فولاد درخشان و ... و همچنین اقلام وارداتی از کشورهای چین، کره، هند، روس و قزاق نام برد.
در جدول های موجود در سایت آهن پخش می توانید قیمت روز ورق روغنی و انواع آن را به تفکیک تولید کننده، آلیاژ، گرید های کشش و دسته های عرض و ضخامت مشاهده نمایید. ورق های روغنی به شکل رول و یا شیت بر اساس انتخاب مشتری و با بسته بندی حرفه ای عرضه می گردند. در صورت نیاز به خدمات جانبی مانند پانچ، برش و یا فرمینگ، درخواست خود را با مشاوران فنی آهن پخش مطرح نمایید تا در سفارش شما لحاظ گردد. اگر تمایل داشته باشید می توانید با استفاده از نمودارها، روند نوسان و تغییر قیمت محصول انتخابی خود را طی هفته های گذشته مشاهده نمایید. شما پس از استعلام قیمت روز ورق روغنی می توانید مواردی همچون نحوه پرادخت، محل بارگیری و تخلیه و سایر جزئیات را به کمک مشاوران آهن پخش در فاکتور خود قید کرده و خریدی مطمئن را تجربه نمایید.

تولیدکننده گان ورق روغنی
ایران یکی از بهترین تولید کنندگان ورق روغنی در جهان است، ولی با این وجود تعداد تولید کنندگان ورق روغنی در ایران چندان زیاد نیستند. تولید کنندگانی چون فولاد غرب آسیا، هفت الماس و فولاد مبارکه اصفهان، ورق های روغنی درجه یک و مرغوب را تولید می کنند. پایین بوردن تلورانس ورق روغنی از ویژگی های ورق های روغنی کارخانه مبارکه اصفهان است، همچنین کارخانه فولاد الماس بر اساس استاندارد های EN 10130 -2006 و استاندارد ملي ايران به شماره INSO 5723 ورق های روغنی را تولید و عرضه می کنند. بر این اساس و ویژگی های منحصر به فرد ورق های روغنی این سه تولید کننده موجب شده در سراسر جهان مورد توجه قرار بگیرند. آهن پخش تمام ورق های روغنی این کارخانجات را برای شما عرضه کرده است. بدون واسطه و به قیمت روز می توانید ورق روغنی مدنظر خود را بخرید.